Kuřecí prsa s pórkem


Autor:   Vloženo v 21:36:45 dne 07.06.2011

Přísady: 500 g kuřecí prsa, 1-2 vejce, olej, 1 cibule, 200 g žampionů (nebo 6 hlaviček Jidášova ucha), 1 střední pórek nebo půlku velkého, 1-2 lžíce škrobu
Zálivka: 50 ml hovězího vývaru (ale stačí i voda), 1 lžíce desertního vína, půl lžičky škrobu, půl lžičky soli, půl lžičky cukru, půl lžičky bílého pepře, půl lžičky mletého zázvoru, jedna vrchovatá lžíce máčeného škrobu (škrob rozmícháme s vodou a po pár minutách vodu slijeme)

Postup: Kuře nakrájíme na kostičky, smícháme se škrobem a vajíčkem. Necháme půl hodiny odležet (pokud necháme odležet dlouho, kuře pustí šťávu a bude
suché).

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby a podusíme (Jidášovo ucho podle návodu na obalu). Přidáme
na kolečka nakrájený pórek a krátce podusíme (pokud pórek dusíme dlouho, bude z něj nechutný
hadr).

Na čistém rozpáleném oleji (tj.když se začíná vlnit) krátce osmahneme kuřecí kousky (tak 3 minuty), aby byly ze všech stran bílé až růžové, ale aby nebyl připálený škrob. Přidáme zeleninu a zalijeme zálivkou. Tři minuty podusíme, zahustíme máčeným škrobem, dusíme maximálně pět minut a je hotovo.

Nezapomenout míchat, aby se jídlo nepřipálilo, hlavně ten škrob. Podle chuti zalijeme sojovou omáčkou, tak 1-2 lžíce, záleží na chuti a druhu sojové omáčky (některé mají výraznější chuť, tak radši méně a ochutnat). Promíchat, servírovat s rýží.

Variace:
1. Pokud nedáme kuře, použijeme více žampionů.
2. Pokud místo kuřete použijeme sojové maso, připravíme ho podle návodu na obalu a namícháme s vajíčkem a škrobem. Docela dobré je sojové maso povařit v hovězím vývaru, tak půl kostky.

Štítky: Čína

Kategorie: Drůbeží maso: Smažené


Obtížnost receptu

Obtiznost2



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Kuřecí čína s paprikou
Rýžové čínské nudle s kuřecími nudličkami
Kuřecí prsa s broskví
Kuřecí prsa na kari


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK