Koleno na černém pivě


Autor:   Vloženo v 20:17:31 dne 12.12.2008

Foto receptu

Přísady: vepřové koleno, 250 ml černého piva (může být i řezané), 7 stroužků česneku, 2 cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, sladká mletá paprika, nové koření, černý pepř celý i mletý, bobkový list, kmín, sůl, nit, čerstvý strouhaný křen

Postup: Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížku a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a nadrobno nakrájený česnek (kořením nešetříme). Srolujeme a dobře svážeme provázkem. Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Zalijeme pivem a zakryté dáme péct do trouby při 180°C na cca 1,5 až 2 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme alobal a maso dopékáme na barvu a do křupava.

Prokrojené koleno podáváme se šťávou, strouhaným křenem a chlebem nebo bramborami.

Štítky: Pivo

Kategorie: Vepřové maso: Pečené


Obtížnost receptu

Obtiznost4



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Špekáčky na černém pivě
Kuře na pivě
Pivní gulášek II.
Pivní gulášek


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK