Koleno na černém pivě
Autor: Michal Bednář Vloženo v 20:17:31 dne 12.12.2008
Přísady: vepřové koleno, 250 ml černého piva (může být i řezané), 7 stroužků česneku, 2 cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, sladká mletá paprika, nové koření, černý pepř celý i mletý, bobkový list, kmín, sůl, nit, čerstvý strouhaný křen
Postup: Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížku a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a nadrobno nakrájený česnek (kořením nešetříme). Srolujeme a dobře svážeme provázkem. Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Zalijeme pivem a zakryté dáme péct do trouby při 180°C na cca 1,5 až 2 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme alobal a maso dopékáme na barvu a do křupava.
Prokrojené koleno podáváme se šťávou, strouhaným křenem a chlebem nebo bramborami.
Štítky: Pivo
Kategorie: Vepřové maso:
Pečené