Halušky se špenátem a slaninou
Autor: Michal Bednář Vloženo v 10:38:43 dne 27.04.2010
Přísady: 400g halušek (nebo bramborových noků), 250g špenátových listů, 200g anglické slaniny, 200g zakysané smetany, 150g nivy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Ve větší pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Půlku dáme stranou a uchováme v teple. Ke druhé půlce na pánvi přidáme na drobno pokrájenou cibuli a necháme jí zesklovatět. Dále přidáme nastrouhaný plísňový sýr, dvě lžíce smetany a za stálého míchaní necháme sýr rozpustit. Poté přidáme zbylou smetanu, opláchnuté špenátové listy, utřený česnek a vše necháme prohřát. Omáčku pak dochutíme solí a pepřem.
Uvařené halušky podáváme zalité směsí a posypané zbylou slaninou. Halušky vyjdou na tři porce a je dobré je zapít pivem :p.
Štítky: Halušky, Špenát
Kategorie: Ostatní