Vepřové na houbách


Autor:   Vloženo v 11:58:30 dne 27.09.2009

Přísady: 0,5kg vepřové plece, 2 cibule, 2 hrníčky čerstvých nebo sušených hub, 100ml smetany na vaření, hladká mouka, sádlo, pepř, sůl, kmín

Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v hrnci na lžíci oleje. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme do hrnce a zprudka osmažíme. Až se maso zatáhne, zmírníme plamen, přidáme houby, podlijeme asi 1cm vody a necháme pod pokličkou dusit. Po 15 minutách přidáme kmín, 1-2 lžíce mouky a podle potřeby podlijeme vodou. Omáčku vaříme, dokud není maso měkké. Nakonec přilijeme smetanu a vaříme ještě 5 minut.

Jako příloha jsou vhodné knedlíky nebo rýže. Recept vyjde na tři až čtyři porce.

Štítky: Knedlík, Houby

Kategorie: Vepřové maso: Dušené


Obtížnost receptu

Obtiznost2



Hodnocení receptu

Výsledná známka: 3   Hlasováno bylo: 1x

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Knedlíky s vajíčkem
Hrnečkový knedlík
Houskové knedlíky
Kynuté jahodové knedlíky


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK