Pivní gulášek
Autor: Michal Bednář Vloženo v 19:53:33 dne 19.10.2008
Přísady: 0,5kg vepřové plece (může být i bůček), 0,5kg cibule, 4 rajčata, 2 papriky, 6 fazolových lusků, 0,5l světlého 12° piva, kečup, sádlo, mletá sladká paprika, sůl, pepř
Postup: Na sádle v hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené osolené maso a za občasného míchání ho opražíme. Rajčata nakrájíme na půlměsíčky, ty ještě pak rozpůlíme, papriku nakrájíme na čtverečky a lusky po 1cm rozkrájíme. Zeleninu spolu se dvěma lžícemi sladké papriky přidáme do hrnce, podlijeme půlkou piva a 20 minut dusíme. Poté přidáme 3 lžíce kečupu, zbytek piva. Dovedeme k varu a ještě cca 45min. vaříme. Na závěr dochutíme solí a peřem.
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.
Štítky: Guláš, Knedlík, Pivo, Omáčka, Rajčata
Kategorie: Vepřové maso:
Dušené