Stew po česku
Autor: Michal Bednář Vloženo v 20:32:26 dne 19.10.2008
Přísady: 0,3kg hovězího masa (krk nebo zadní), 4 mrkve, 4 brambory, 1 cibuli, rozmarýn, tymián, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, sůl, olej
Postup: V hrnci na oleji zpěníme na střední kouksy pokrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené osolené maso a chvíli ho osmahneme, aby se zatáhlo. Pak hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme cca 20min. Mezitím nakrájime mrkev a syrové brambory na větší kousky. Ty pak spolu s kořením přidáme do hrnce, zalijeme 1l vody a vaříme, dokud zelenina nezměkne (asi 40min).
Štítky: Polévka z vývaru
Kategorie: Polévky