Kuře žiguli
Autor: Michal Bednář Vloženo v 14:50:14 dne 08.12.2008
Přísady: 2 kuřecí stehna, 100g nivy, 2 lžičky drceného rozmarýnu (nebo čerstvý), 2 lžíce křenu nebo krenexu, asi 4 lžíce bílého vína, 1/8 (120g) másla, hlávkový salát na ozdobu
Postup: Stehna obalíme ve strouhané nivě. Pokud sýr opadává, tak kuře položíme do pekáče a nivu na něj nasypeme. Pak přidáme rozmarýn a poklademe plátky másla. Lehce podlijeme a v rozehřáté troubě upečeme asi 60min. Když je kuře hotové vmícháme do výpeku křen a bílé víno a necháme s kuřetem ještě přejít varem. Kuře nesolíme, protože dost slanosti získá od nivy. Jednotlivé porce položíme na salátové listy a podáváme s hranolky nebo vařenými bramborami.
Jídlo je pro dvě porce.
Štítky: Pečené kuře, Sýr
Kategorie: Drůbeží maso:
Pečené