Jednoduché karbanátky II.
Autor: Michal Bednář Vloženo v 18:02:00 dne 09.12.2008
Přísady: 500kg mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix), 2 vejce, 100g eidamu, 1 houska, mléko, 2 lžíce hořčice, majoránka, mletá sladká paprika, sůl, pepř, olej
Postup: Housku nakrájíme na malé kostičky a namočíme na 10min do mléka. Z namočených housek mléko pak rukou vymačkáme. Maso smícháme s vejci, kořením, hořčicí, nastrouhaným eidamem, namočenou houskou a se třemi lžícemi strouhanky. Z masové směsi uděláme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance. Karbanátky pak na lžíci oleje osmažíme na pánvi.
Ke karbanátkům je nejlepší bramborová kaše nebo případně brambory. Recept je na tři porce.
Štítky: Mleté maso
Kategorie: Vepřové maso:
Smažené
Hovězí maso:
Smažené