Krůtí játra na smetaně


Autor:   Vloženo v 13:52:08 dne 12.12.2008

Foto receptu

Přísady: 0,5kg krůtích jater, 3 žampióny, 1 žlutou papriku, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 zakysaná smetana, máslo, sůl, pepř, kari

Postup: Játra nakrájíme na nudličky, posypeme kari kořením (asi 4 lžičky), pepřem a smícháme s prolisovaným česnekem (jen se 2 stroužky). Na rozehřáté pánvi rozpustíme lžíci másla a játra zprudka osmahneme (asi 5 min). Mezitím si na proužky nakrájíme papriku, mrkev a na plátky žampióny a zbylý česnek. Zeleninu přidáme na pánev, lehce podlijeme vodou (cca 1dcl) a pod pokličkou dusíme, dokud zelenina nezměkne. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem (můžeme ještě přidat kari) a prohřejeme.

Jako příloha se hodí rýže nebo hranolky. Jídlo vyjde na tři porce.

Štítky: Minutky

Kategorie: Drůbeží maso: Smažené


Obtížnost receptu

Obtiznost2



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Kuřecí prsa na kari
Vepřový závitek se slaninou a hořčicí
Játra na cibulce
Kuřecí křidélka marinovaná ve smetaně


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK