Krůtí játra na smetaně
Autor: Michal Bednář Vloženo v 13:52:08 dne 12.12.2008
Přísady: 0,5kg krůtích jater, 3 žampióny, 1 žlutou papriku, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 zakysaná smetana, máslo, sůl, pepř, kari
Postup: Játra nakrájíme na nudličky, posypeme kari kořením (asi 4 lžičky), pepřem a smícháme s prolisovaným česnekem (jen se 2 stroužky). Na rozehřáté pánvi rozpustíme lžíci másla a játra zprudka osmahneme (asi 5 min). Mezitím si na proužky nakrájíme papriku, mrkev a na plátky žampióny a zbylý česnek. Zeleninu přidáme na pánev, lehce podlijeme vodou (cca 1dcl) a pod pokličkou dusíme, dokud zelenina nezměkne. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem (můžeme ještě přidat kari) a prohřejeme.
Jako příloha se hodí rýže nebo hranolky. Jídlo vyjde na tři porce.
Štítky: Minutky
Kategorie: Drůbeží maso:
Smažené