Bramborový salát
Autor: Michal Bednář Vloženo v 21:22:30 dne 28.12.2008
Přísady: 1,5kg brambor, 2 cibule, 300g měkkého salámu (gothaj), 6 kyselých nakládaných okurek, 4 vejce, 150g sterilovaných červených papriky 350g mražené směsi hrášku a mrkve, 100ml majonézy (nejlepší je Hellmans), plnotučná hořčice, sůl, pepř
Postup: Brambory uvaříme ve slupce, vejce natvrdo (10min), mražený hrášek a mrkev podusíme v kastrolku a vše necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme na drobno cibuli, na kostičky salám, okurky, papriky a vychladlá oloupaná vejce. Přidáme vychladlý hrášek, mrkev, majonézu (3 lžíce), 1 lžíci hořčice, sůl, pepř a opatrně promícháme. Studené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme ke zbytku a znovu opatrně promícháme (nejlépe rukama). Přidáme dvě lžíce okurkového nálevu a případně dochutíme solí, pepřem nebo hořčicí.
Salát vyjde na 4-6 porcí. Hodí se k němu smažený kapr, řízek nebo vinná klobása.
Štítky: Salát
Kategorie: Ostatní