Rajská omáčka


Autor:   Vloženo v 13:21:27 dne 21.02.2009

Foto receptu

Přísady: 0,8 kg hovězího krku, 400ml rajčatové šťávy, 5 lžic hladké mouky, 1 cibule, 1/4 másla, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 6 kuliček celého černého pepře, mletá skořice, citronová kůra, 3 lžíce cukru, sůl

Postup: Nejprve si připravíme hovězí vývar. Do hrnce dáme celé maso, lžičku soli, jednu celou neoloupanou cibuli, bobkové listy, pepř, nové koření a lžičku nastrouhané citronové kůry. Přidáme vodu tak, aby bylo maso ponořené, přivedeme k varu a pak hodinu vaříme. Maso a cibuli vyjmeme a vývar přes jemné síto (nebo přes čistou utěrku) scedíme. V dalším hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, mouku a rozmícháme. Cukr necháme lehce zkaramelizovat a poté přidáme vývar, rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Omáčku dochutíme lžičkou skořice a podle chuti solí a cukrem. Na závěr dáme do omáčky na plátky nakrájené maso a necháme pár minut povařit.

Jako příloha se hodí těstoviny nebo houskový knedlík. Jídlo stačí na 4 porce. Dobrou chuť.

Štítky: Knedlík, Omáčka, Rajčata

Kategorie: Hovězí maso: Dušené


Obtížnost receptu

Obtiznost4



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Knedlíky s vajíčkem
Vodochodského křenová omáčka
Hrnečkový knedlík
Kynuté jahodové knedlíky


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK