Gulášová polévka
Autor: Michal Bednář Vloženo v 13:48:00 dne 17.03.2009
Přísady: 150g mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix), 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 brambory, hladká mouka, masox, majoránka, sladká a pálivá mletá paprika, kmín, sůl, pepř, sádlo
Postup: V hrnci na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuly a česnek. Maso osolíme, opepříme, posypeme lžicí majoránky a přidáme do hrnce. Maso nejprve za stálého míchání zprudka opražíme, pak zmírníme plamen a přidáme dvě lžíce hladké mouky a asi minutu mícháme. Do hrnce přisypeme lžíci sladké a lžíci pálivé papriky, lžičku celého kmínu a vše podlijeme 1l studené vody. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky spolu s kostkou masoxu. Gulášovou polévku necháme dojít k varu a vaříme, dokud nejsou měkké brambory.
K polévce se hodí jakékoliv pečivo. Recept je pro 4 porce.
Štítky: Guláš, Mleté maso
Kategorie: Polévky