Sýrová polévka
Autor: Michal Bednář Vloženo v 16:47:53 dne 21.03.2009
Přísady: 6 trojúhelníčků bílého taveného sýra, 0,3l mléka, mletý muškátový oříšek nebo květ, bílé víno, máslo, hladká mouka, petrželová nať, masox, voda, sůl
Postup: V hrnci rozpustíme trochu másla, přidáme všechny sýry, podlijeme 0,5cm mléka a necháme sýry rozpustit. Dále zaprášíme jednou lžící mouky, přidáme zbytek mléka, 0,3l vody, kostku masoxu a necháme pozvolna dojít k varu. Polévku je nutné dělat pomalu a za neustálého míchání, jinak by se připálila. Na závěr dochutíme špetkou (asi dvě kávové lžičky) muškátu, solí a dvěmi lžícemi bílého vína. Polévku dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s opečenými kostičkami bílého pečiva.
Štítky: Sýr, Krémová polévka
Kategorie: Polévky