Špagety Carbonara
Autor: Michal Bednář Vloženo v 11:00:25 dne 09.07.2009
Přísady: 500g špaget, 200g anglické slaniny, 5 stroužků česneku, 250ml smetany, 3 vejce, 250g eidamu, máslo, bazalka, sůl, pepř
Postup: Špagety dáme vařit podle návodu. Mezitím na másle osmahneme na malé kostičky nakrájenou slaninu a jeden nadrobno pokrájený stroužek česneku. Pak přidáme smetanu, bazalku, nastrouhaný eidam (trochu si ho ještě necháme na posypání) a prolisujeme zbylý česnek. Vaříme, dokud se nerozpustí sýr. Pak omáčku stáhneme z plotny, přidáme do ní rozšlehaná vejce a promícháme. Vejce nesmí ztuhnout. Na závěr omáčku smícháme se špagetami a podáváme posypané strouhaným sýrem.
Recept je pro tři porce.
Štítky: Špagety
Kategorie: Těstoviny:
Vařené