Fusilli s rajčaty a šalvějí
Autor: Michal Bednář Vloženo v 14:51:02 dne 13.07.2009
Přísady: 500g fusill (vrtule), 200g anglické slaniny, 2 cibule, 5 rajčat, 250ml smetany, 150g nivy, šalvěj, sůl, pepř
Postup: Těstoviny připravíme podle návodu.
Mezitím na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme jednu na klínky pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Rajčata nakrájíme na měsíčky a ty ještě rozpůlíme. Rajčata společně se zbytkem cibule přidáme ke slanině a krátce prohřejeme. Nakonec přidáme šalvěj, sůl a pepř podle chuti.
Do kastrolku nalijeme polovinu smetany, přidáme nastrouhanou nivu, necháme ji rozpustit, přidáme zbytek smetany a krátce povaříme.
Těstoviny smícháme s rajčatovou směsí a podáváme polité smetanovou omáčkou.
Jídlo stačí pro 3-4 porce. Dobrou chuť.
Štítky: Penne
Kategorie: Těstoviny:
Vařené