Fusilli s rajčaty a šalvějí


Autor:   Vloženo v 14:51:02 dne 13.07.2009

Foto receptu

Přísady: 500g fusill (vrtule), 200g anglické slaniny, 2 cibule, 5 rajčat, 250ml smetany, 150g nivy, šalvěj, sůl, pepř

Postup: Těstoviny připravíme podle návodu.

Mezitím na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme jednu na klínky pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Rajčata nakrájíme na měsíčky a ty ještě rozpůlíme. Rajčata společně se zbytkem cibule přidáme ke slanině a krátce prohřejeme. Nakonec přidáme šalvěj, sůl a pepř podle chuti.

Do kastrolku nalijeme polovinu smetany, přidáme nastrouhanou nivu, necháme ji rozpustit, přidáme zbytek smetany a krátce povaříme.

Těstoviny smícháme s rajčatovou směsí a podáváme polité smetanovou omáčkou.

Jídlo stačí pro 3-4 porce. Dobrou chuť.

Štítky: Penne

Kategorie: Těstoviny: Vařené


Obtížnost receptu

Obtiznost3



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Penne s paprikou a rajčaty
Penne s masovými knedlíčky a sýrovou omáčkou
Fusilli s letní zeleninou
Zapékané těstoviny s brokolicí


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK