Penne s masovými knedlíčky a sýrovou omáčkou
Autor: Michal Bednář Vloženo v 10:13:05 dne 31.08.2009
Přísady: 500g penne, 200g grilovacích klobás (takové, co jsou plněné masovou pěnou), 300g brokolice, 300g mrkve, 300ml zeleninového vývaru (z bujónu), 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 200g eidamu, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, olej
Postup: Brokolici s mrkví očistíme a propláchneme studenou vodou. Mrkev nakrájíme na kostičky a brokolici rozdělíme na menší růžičky. Obojí pak necháme 5 minut povařit v zeleninovém vývaru. Zeleninu pak vyjmeme a vývar necháme vychladnout.
Z klobás vymačkáme náplň a vyformujeme z ní malé kuličky, které usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Kuličky vyjmeme a uschováme do tepla.
Ve výpeku z masových knedlíčků pak osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a asi 1 minutu prohřejeme. Dále přilijeme vývar, přidáme nastrouhaný eidam a za stálého míchání vaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne (můžeme dodatečně zahustit další moukou). Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a promícháme s brokolicí, mrkví a knedlíčky. Penne rozdělíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou.
Recept je na tři až čtyři porce. Buon appetito.
Štítky: Penne, Sýr
Kategorie: Těstoviny:
Vařené