Zapečené vepřové plátky se zelím
Autor: Michal Bednář Vloženo v 16:27:01 dne 31.08.2009
Přísady: 6 plátků vepřové krkovice, 1 kg brambor, 500g zelí, 3 paprikové klobásy, 400ml smetany, 4 cibule, sůl, pepř
Postup: Osolené a opepřené plátky masa vložíme do pekáčku. Klobásu nakrájíme na půl-kolečka, cibuli na klínky a obojí nasypeme na maso. Brambory oškrábeme a nakrájené na kolečka je navrstvíme do pekáčku. Brambory osolíme a pokryjeme je vrstvou zelí. Vše nakonec zalijeme smetanou a pečeme v předem rozehřáté troubě na 200°C dokud brambory a maso nejsou měkké (cca 1 - 1,5hod).
Jídlo je pro čtyři osoby.
Štítky: Zelí
Kategorie: Vepřové maso:
Pečené