Rybí filety na rajčatech
Autor: Michal Bednář Vloženo v 17:00:25 dne 31.08.2009
Přísady: 600kg filet z mořské tresky, 500g rajčat, 6 stroužků česneku, bazalka, oregano, sůl, olivový olej, šťáva z jednoho citronu
Postup: Rozehřejeme troubu na 200°C. Filety zakápneme citronovou šťávou a necháme v lednici uležet. Mezitím rajčata zespod nakrojíme do křížku asi 1cm hluboko. Do pekáčku vložíme pečící papír, na něj rajčata nakrojenou částí dospod a celé stroužky česneku. Zeleninu pečeme asi 15 minut tak, aby se odlupovala slupka z rajčat. Pekáček pak vyjmeme, rajčata oloupeme a společně s česnekem nahrubo pokrájíme. Do směsi přidáme lžíci olivového oleje, bazalku, oregano a sůl. Z pekáčku vyndáme pečící papír, přidáme rajčata a navrch poklademe rybí filety, které lehce osolíme. Vše pak dáme do trouby a pečeme asi 30 minut.
Jako příloha se hodí opékané nebo vařené brambory. Pokrm je pro dvě osoby.
Štítky: Rajčata
Kategorie: Ryby:
Pečené