Fusilli s letní zeleninou
Autor: Michal Bednář Vloženo v 17:11:21 dne 31.08.2009
Přísady: 500g fusilli (těstoviny vrtule), 200g anglické slaniny, 150g šunky, 2 mrkve, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 žluté papriky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, bazalka, šalvěj, 200g eidamu, olivový olej
Postup: Slaninu a šunku nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky a dáme obojí smažit na pánev do olivového oleje. Papriku nakrájíme na tenoučké proužky a přidáme na pánev. Loupaná rajčata pokrájíme a i s nálevem přidáme k masu. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi. Vše okořeníme bazalkou, solí, prolisovaným česnekem a šalvějí (ale s tou opatrně). Omáčku pak necháme pod pokličkou podusit, dokud není zelenina měkká.
Mezitím připravíme těstoviny podle návodu, scedíme je a rozdělíme na talíře.
Fusilli podáváme přelité omáčkou a posypané nastrouhaným eidamem. Recept vyjde na 3-4 porce.
Štítky: Penne, Rajčata
Kategorie: Těstoviny:
Vařené