Fusilli s letní zeleninou


Autor:   Vloženo v 17:11:21 dne 31.08.2009

Foto receptu

Přísady: 500g fusilli (těstoviny vrtule), 200g anglické slaniny, 150g šunky, 2 mrkve, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 žluté papriky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, bazalka, šalvěj, 200g eidamu, olivový olej

Postup: Slaninu a šunku nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky a dáme obojí smažit na pánev do olivového oleje. Papriku nakrájíme na tenoučké proužky a přidáme na pánev. Loupaná rajčata pokrájíme a i s nálevem přidáme k masu. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi. Vše okořeníme bazalkou, solí, prolisovaným česnekem a šalvějí (ale s tou opatrně). Omáčku pak necháme pod pokličkou podusit, dokud není zelenina měkká.

Mezitím připravíme těstoviny podle návodu, scedíme je a rozdělíme na talíře.

Fusilli podáváme přelité omáčkou a posypané nastrouhaným eidamem. Recept vyjde na 3-4 porce.

Štítky: Penne, Rajčata

Kategorie: Těstoviny: Vařené


Obtížnost receptu

Obtiznost2



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Penne s paprikou a rajčaty
Penne s masovými knedlíčky a sýrovou omáčkou
Fusilli s rajčaty a šalvějí
Zapékané těstoviny s brokolicí


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK