Vepřové na houbách
Autor: Michal Bednář Vloženo v 11:58:30 dne 27.09.2009
Přísady: 0,5kg vepřové plece, 2 cibule, 2 hrníčky čerstvých nebo sušených hub, 100ml smetany na vaření, hladká mouka, sádlo, pepř, sůl, kmín
Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v hrnci na lžíci oleje. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme do hrnce a zprudka osmažíme. Až se maso zatáhne, zmírníme plamen, přidáme houby, podlijeme asi 1cm vody a necháme pod pokličkou dusit. Po 15 minutách přidáme kmín, 1-2 lžíce mouky a podle potřeby podlijeme vodou. Omáčku vaříme, dokud není maso měkké. Nakonec přilijeme smetanu a vaříme ještě 5 minut.
Jako příloha jsou vhodné knedlíky nebo rýže. Recept vyjde na tři až čtyři porce.
Štítky: Knedlík, Houby
Kategorie: Vepřové maso:
Dušené