Zapečená kolínka s uzenou rybou
Autor: Michal Bednář Vloženo v 16:24:18 dne 16.10.2009
Přísady: 400g kolínek, 300g uzené ryby (může být i makrela), 80g másla, 2-3 lžíce mouky, 250ml mléka, 250ml smetany, 150g eidamu, 2 jablka, petrželka, citronová šťáva, sůl, pepř
Postup: Kolínka uvaříme podle návodu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mezitím na pánvi rozpustíme 40g másla, které poprášíme třemi lžícemi mouky. Po dvou minutách podlijeme mlékem, smetanou a za stálého míchání dovedeme k varu. Nastrouháme eidam. Do bešamelu přimícháme jen polovinu nastrouhaného eidamu a dochutíme solí, pepřem, bylinkami a citronovou šťávou.
Rybu stáhneme z kůže, zbavíme co nejvíce kostí a pokrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.
Kolínka, rybu a jablka dáme do vymaštěného pekáčku, lehce promícháme a přelijeme bešamelem. Navrch rozdělíme zbytek másla a posypeme zbytkem nastrouhaného eidamu. Nakonec pekáček dáme na 30 minut zapéct do předem rozpálené trouby na 200°C .
Štítky: Ostatní
Kategorie: Těstoviny:
Zápékané
Ryby:
Pečené