Zapečená kolínka s uzenou rybou


Autor:   Vloženo v 16:24:18 dne 16.10.2009

Foto receptu

Přísady: 400g kolínek, 300g uzené ryby (může být i makrela), 80g másla, 2-3 lžíce mouky, 250ml mléka, 250ml smetany, 150g eidamu, 2 jablka, petrželka, citronová šťáva, sůl, pepř

Postup: Kolínka uvaříme podle návodu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mezitím na pánvi rozpustíme 40g másla, které poprášíme třemi lžícemi mouky. Po dvou minutách podlijeme mlékem, smetanou a za stálého míchání dovedeme k varu. Nastrouháme eidam. Do bešamelu přimícháme jen polovinu nastrouhaného eidamu a dochutíme solí, pepřem, bylinkami a citronovou šťávou.

Rybu stáhneme z kůže, zbavíme co nejvíce kostí a pokrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.

Kolínka, rybu a jablka dáme do vymaštěného pekáčku, lehce promícháme a přelijeme bešamelem. Navrch rozdělíme zbytek másla a posypeme zbytkem nastrouhaného eidamu. Nakonec pekáček dáme na 30 minut zapéct do předem rozpálené trouby na 200°C .

Štítky: Ostatní

Kategorie: Těstoviny: Zápékané
                  Ryby: Pečené


Obtížnost receptu

Obtiznost2



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Krémová celerová polévka
Párky v listovém těstě
Sýrové kuličky
Játrová paštika


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK