Tiramisu
Autor: Michal Bednář Vloženo v 14:17:10 dne 23.11.2009
Přísady: 2 pomazánková másla, 2 pytlíky piškotů, 2 šlehačky, 150g moučkového cukru, kakao (žádné Granko apod.), silná káva, rum
Postup: Uvaříme šálek silné rozpustné kávy, přidáme do ní tři lžíce rumu a necháme vychladnout. Smícháme pomazánkové máslo, šlehačku, cukr a vše vyšleháme v hustý krém. Na dno mísy pro tiramisu vyskládáme vrstvu piškotů, které bohatě pokapeme vychladlou kávou (piškoty můžeme do kafe i namáčet). Piškoty posypeme kakaem a pak předáme polovinu krému. Postup zopakujeme a tiramisu dáme nejlépe přes noc do ledničky. Tiramisu před podáváním posypeme kakaem.
Štítky: Tiramisu
Kategorie: Moučníky:
Nepečené