Cibulová polévka
Autor: Michal Bednář Vloženo v 14:27:02 dne 23.11.2009
Přísady: 4 větší cibule, hovězí bujón, máslo, olivový olej, sůl, pepř
Postup: V hrnci rozpustíme lžíci másla a lžíci oleje, přidáme na velké kousky nakrájenou cibuli (0,5cm proužky) a smažíme na mírném ohni, dokud cibule nezhnědne. Trvá to asi 30 minut (cibule jakoby zesládne). Cibuli je potřeba hodně míchat, pokud se spálí, tak zhořkne. Pak přidáme 1l vody, polovinu bujónu a necháme ještě 15 minut povařit. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
Do talíře s polévkou přidáme nastrouhaný sýr a opečený chléb.
Štítky: Polévka z vývaru
Kategorie: Polévky