Cibulová polévka


Autor:   Vloženo v 14:27:02 dne 23.11.2009

Foto receptu

Přísady: 4 větší cibule, hovězí bujón, máslo, olivový olej, sůl, pepř

Postup: V hrnci rozpustíme lžíci másla a lžíci oleje, přidáme na velké kousky nakrájenou cibuli (0,5cm proužky) a smažíme na mírném ohni, dokud cibule nezhnědne. Trvá to asi 30 minut (cibule jakoby zesládne). Cibuli je potřeba hodně míchat, pokud se spálí, tak zhořkne. Pak přidáme 1l vody, polovinu bujónu a necháme ještě 15 minut povařit. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

Do talíře s polévkou přidáme nastrouhaný sýr a opečený chléb.

Štítky: Polévka z vývaru

Kategorie: Polévky


Obtížnost receptu

Obtiznost2



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Červená zeleninová polévka
Zeleninová polévka s nudlemi
Tomatová polévka
Hrachová polévka


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK