Hrachová polévka
Autor: Michal Bednář Vloženo v 11:42:17 dne 17.01.2010
Přísady: 300g zeleného hrachu, 1 cibule, 1 mrkev, hladká mouka, 4 stroužky česneku, majoránka, sůl, pepř, olej
Postup: Hrách necháme nejlépe přes noc ponořený ve studené vodě.
Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme jednou lžící mouky a za stálého míchání chvíli pražíme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, hrách i s vodou a vaříme, dokud není hrách a mrkev měkká. Pak přidáme prolisovaný česnek a vše důkladně rozmixujeme. Podle potřeby přidáme vodu. Na závěr přidáme majoránku a polévku dochutíme solí a pepřem.
Do talíře s polévkou můžeme přisypat kostičky opékaného bíleho pečiva.
Štítky: Luštěniny, Krémová polévka
Kategorie: Polévky