Hrachová polévka


Autor:   Vloženo v 11:42:17 dne 17.01.2010

Foto receptu

Přísady: 300g zeleného hrachu, 1 cibule, 1 mrkev, hladká mouka, 4 stroužky česneku, majoránka, sůl, pepř, olej

Postup: Hrách necháme nejlépe přes noc ponořený ve studené vodě.

Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme jednou lžící mouky a za stálého míchání chvíli pražíme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, hrách i s vodou a vaříme, dokud není hrách a mrkev měkká. Pak přidáme prolisovaný česnek a vše důkladně rozmixujeme. Podle potřeby přidáme vodu. Na závěr přidáme majoránku a polévku dochutíme solí a pepřem.

Do talíře s polévkou můžeme přisypat kostičky opékaného bíleho pečiva.

Štítky: Luštěniny, Krémová polévka

Kategorie: Polévky


Obtížnost receptu

Obtiznost2



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Krémová celerová polévka
Krémová brokolicová polévka
Tomatová polévka
Žampionová polévka


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK