Segedínský guláš
Autor: Michal Bednář Vloženo v 12:25:47 dne 17.01.2010
Přísady: 300g libového vepřového bůčku, 300g vepřové plece, 2 cibule, 500g kyselého zelí, hladká mouka, 200ml 12% smetany, mletá sladká paprika, sůl, pepř, olej
Postup: Na troše oleje zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená masa a zprudka opečeme ze všech stran. Poté přisypeme jednu až dvě lžíce hladké mouky a za stálého míchání asi tři minuty pražíme. Vše pak posypeme dvěma lžícemi mleté papriky a promícháme. Dále pokrájíme zelí, přidáme ho i se šťávou k masu a vše zalijeme půl litrem studené vody. Omáčku pak vaříme, dokud maso není měkké. Na závěr přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem, případně podle potřeby dohustíme hladkou moukou (ale opatrně, chvíli to trvá, než to začne houstnout) nebo naopak přidáme vodu.
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Tento recept vyjde na 5-6 porcí. Dobrou chuť.
Štítky: Guláš, Zelí, Knedlík
Kategorie: Vepřové maso:
Dušené