Slepice na paprice


Autor:   Vloženo v 12:00:22 dne 18.01.2010

Foto receptu

Přísady: 1 slepice, 200ml 12% smetany, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 zeleninového bujónu, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, mletá sladká paprika, sůl, pepř, 1-2 lžičky octu, olej

Postup: Osolenou celou slepici dáme do většího hrnce (nejlépe tlakového) spolu s bobkovými listy, novým kořením, celým pepřem a polovinou zeleninového bujónu. Vše zalijeme vodou tak, aby byla celá slepice ponořená, přivedeme k varu a vaříme, dokud maso ze slepice neodpadá od kosti (alespoň 1,5 hodiny v normálním hrnci, v tlakovém 1 hodinu). Slepici vyjmeme z hrnce, vývar scedíme a dáme stranou. Slepici důkladně vykostíme a maso nakrájíme na kousky.

V dalším hrnci na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Tu pak zaprášíme moukou a dvě minuty ji necháme opražit. Vše pak posypeme 2 lžícemi mleté sladké papriky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Do omáčky přilijeme všechnu smetanu, ocet a dochutíme solí, pepřem a případně mletou paprikou. Pokud je omáčka moc řídká, přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě. Na závěr do omáčky přidáme nakrájené maso a povaříme ještě 15 minut.

Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem.

Štítky: Omáčka, Knedlík

Kategorie: Drůbeží maso: Dušené


Obtížnost receptu

Obtiznost3



Hodnocení receptu

Výsledná známka: 2   Hlasováno bylo: 1x

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Vodochodského křenová omáčka
Rajská omáčka
Pivní gulášek
Tradiční hovězí guláš


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK