Slepice na paprice
Autor: Michal Bednář Vloženo v 12:00:22 dne 18.01.2010
Přísady: 1 slepice, 200ml 12% smetany, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 zeleninového bujónu, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, mletá sladká paprika, sůl, pepř, 1-2 lžičky octu, olej
Postup: Osolenou celou slepici dáme do většího hrnce (nejlépe tlakového) spolu s bobkovými listy, novým kořením, celým pepřem a polovinou zeleninového bujónu. Vše zalijeme vodou tak, aby byla celá slepice ponořená, přivedeme k varu a vaříme, dokud maso ze slepice neodpadá od kosti (alespoň 1,5 hodiny v normálním hrnci, v tlakovém 1 hodinu). Slepici vyjmeme z hrnce, vývar scedíme a dáme stranou. Slepici důkladně vykostíme a maso nakrájíme na kousky.
V dalším hrnci na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Tu pak zaprášíme moukou a dvě minuty ji necháme opražit. Vše pak posypeme 2 lžícemi mleté sladké papriky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Do omáčky přilijeme všechnu smetanu, ocet a dochutíme solí, pepřem a případně mletou paprikou. Pokud je omáčka moc řídká, přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě. Na závěr do omáčky přidáme nakrájené maso a povaříme ještě 15 minut.
Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem.
Štítky: Omáčka, Knedlík
Kategorie: Drůbeží maso:
Dušené