Italské zapékané brambory
Autor: Michal Bednář Vloženo v 12:41:34 dne 18.01.2010
Přísady: 1kg brambor, 500g mletého vepřového masa, 1 mrkev, 400g rajčat (mohou být i loupaná z konzervy), 2 cibule, 3 stroužky česneku, provensálské koření, sůl, pepř, olej
Postup: Na kolečka nakrájenou cibuli na pánvi osmahneme se lžící oleje. Pak přidáme osolené a opepřené mleté maso a za občasného míchání opékáme, dokud není maso hotové. Pak zalijeme 700ml vody, přidáme masox, na kostičky nakrájenou oloupanou mrkev a přivedeme k varu. Směs vaříme dokud není mrkev měkká. Poté přidáme prolisovaný česnek, provensálské koření a dochutíme solí a pepřem.
Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme je na tenká kolečka. Rajčata také nakrájíme na kolečka. Do zapékací mísy dáme první vrstvu syrových brambor, pak vrstvu masa a nakonec vrstvu rajčat. Takto postupujeme, dokud nám nedojdou suroviny tak, aby navrchu byla vrstva brambor. Mísu pak dáme do předem rozehřáté trouby na 200° péct na 60 minut, dokud nejsou brambory upečené. Na závěr brambory posypeme nastrouhaným eidamem a pečeme ještě 10 minut.
Zapékané brambory jsou minimálně na 6 porcí. Přeji dobrou chuť.
Štítky: Brambory, Mleté maso
Kategorie: Vepřové maso:
Pečené