Játra na cibulce
Autor: Michal Bednář Vloženo v 19:39:05 dne 18.01.2010
Přísady: 500g vepřových jater, 2 cibule, hladká mouka, kmín, sůl, pepř, sádlo
Postup: V hrnci na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Játra nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Maso osmahneme ze všech stran, opepříme a přidáme trochu kmínu. Pak vše posypeme 2 lžícemi hladké mouky a pražíme ještě další 2 minuty. Do hrnce přidáme 700ml studené vody, přivedeme k varu a vaříme dokud není maso měkké (alespoň 40 minut). Nakonec omáčku dochutíme solí (játra nesmíme solit dříve, aby neztvrdla) a případně dohustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě.
Jako příloha se nejvíce používá vařená rýže nebo brambory. Recept stačí na 4-5 porcí.
Štítky: Omáčka
Kategorie: Vepřové maso:
Dušené