Játra na cibulce


Autor:   Vloženo v 19:39:05 dne 18.01.2010

Foto receptu

Přísady: 500g vepřových jater, 2 cibule, hladká mouka, kmín, sůl, pepř, sádlo

Postup: V hrnci na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Játra nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Maso osmahneme ze všech stran, opepříme a přidáme trochu kmínu. Pak vše posypeme 2 lžícemi hladké mouky a pražíme ještě další 2 minuty. Do hrnce přidáme 700ml studené vody, přivedeme k varu a vaříme dokud není maso měkké (alespoň 40 minut). Nakonec omáčku dochutíme solí (játra nesmíme solit dříve, aby neztvrdla) a případně dohustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě.

Jako příloha se nejvíce používá vařená rýže nebo brambory. Recept stačí na 4-5 porcí.

Štítky: Omáčka

Kategorie: Vepřové maso: Dušené


Obtížnost receptu

Obtiznost2



Hodnocení receptu

Výsledná známka: 2   Hlasováno bylo: 4x

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Vodochodského křenová omáčka
Rajská omáčka
Slepice na paprice
Pivní gulášek


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK