Boloňské těstoviny II.
Autor: Michal Bednář Vloženo v 21:02:14 dne 18.01.2010
Přísady: 500g špaget, 400g mletého masa, 2 mrkve, 2 cibule, 400g loupaných rajčat z konzervy, 3 lžíce rajčatového protlaku, 50ml mléka, 3 stroužky česneku, strouhaný eidam, mletá sladká paprika, oregano, tymián, sůl, pepř, olej
Postup: Na pánev dáme lžíci oleje a osmahneme na ní na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme osolené a opepřené mleté maso a důkladně ho osmažíme. Pak vše posypeme mletou paprikou a přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou mrkev. Po 2 minutách přidáme nasekaná rajčata, protlak, prolisovaný česnek, zbylé koření a 50ml studené vody. Vše vaříme, dokud nezměkne mrkev. Nakonec přidáme mléko pro zjemnění.
Špagety uvaříme podle návodu, rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
Štítky: Špagety, Mleté maso
Kategorie: Těstoviny:
Vařené