Vodochodského křenová omáčka


Autor:   Vloženo v 12:35:06 dne 20.01.2010

Foto receptu

Přísady: 1 uzený hovězí jazyk, 1l kuřecího vývaru, 6 plátků bílého toastového chleba, 30g čerstvě nastrouhaného křenu, 1/2l sladké smetany, 4 lžíce cukru, 1 lžíce vinného octa, sůl, 10g oloupaných, nasucho opražených a nahrubo posekaných mandlí, špetka muškátového květu, 2 jablka, 1 lžíce másla, 1 lžíce koňaku, 100ml jablečného džusu

Postup: Do vařicího vývaru zašleháme studenou smetanu a přidáme nalámaný toastový chléb bez kůrky. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme a povaříme. Nakonec vmícháme křen a znovu rozmixujeme. Před podáváním vsypeme nasekané a opražené mandle.

Na pánev dáme máslo a cukr a rozpustíme v karamel. Přidáme koňak a zalijeme jablečným džusem. Necháme zredukovat do sirupové konzistence. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kolečka a vložíme prohřát do karamelu.

Podáváme s uvařeným uzeným hovězím jazykem, jablkem a karlovarským knedlíkem.

Štítky: Omáčka, Knedlík

Kategorie: Hovězí maso: Dušené


Obtížnost receptu

Obtiznost3



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Rajská omáčka
Pivní gulášek
Slepice na paprice
Tradiční hovězí guláš


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK