Vepřový závitek se slaninou a hořčicí
Autor: Michal Bednář Vloženo v 14:48:28 dne 30.01.2010
Přísady: 700g vepřové plece, 20dkg plátků anglické slaniny, 2 stoužky česneku, 1 cibule, hořčice, sůl, pepř, olej
Postup: Maso nakrájíme na 4 stejné plátky, lehce naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Pak z jedné strany potřeme hořčicí a prolisovaným česnekem, poklademe plátky slaniny a posypeme nadrobno pokrájenou cibulí. Nakonec takto připravené plátky po jednom smotáme do závitku a buď omotáme nití nebo upevníme jehlou na vaření.
Závitky nejprve na lžíci oleje na pánvi zprudka osmahneme ze všech stran a pak dáme do předem rozehřáté trouby na 200°C na 30 minut zapéct.
Závitky podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami. Hodí se k tomu však i rýže nebo bramborová kaše. Recept vyjde na 4 porce. Dobrou chuť.
Štítky: Minutky
Kategorie: Vepřové maso:
Pečené