Tomatová polévka


Autor:   Vloženo v 15:21:28 dne 30.01.2010

Foto receptu

Přísady: 200 ml rajčatové šťávy (já mám vyzkoušenou Happy Frucht), 200 g loupaných rajčat v konzervě, 200 ml zeleninového vývaru, 100 g másla, hladká mouka, cukr krystal, čerstvý tymián

Postup: Nejprve si připravíme bešamel. V hrnci rozpustíme všechno máslo, zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, lžicí cukru a krátce opražíme. Poté zalijeme 300 ml studené vody a přivedeme k varu.

Do takto připraveného bešamelu přidáme všechnu rajčatovou šťávu, loupaná rajčata, zeleninový vývar (může být i s uvařenou kořenovou zeleninou) a svazek čerstvého tymiánu. Polévku osolíme a pomalu přivedeme k varu. Po 10 minutách vyjmeme tymián a vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku dochutíme solí a cukrem.

Polévku podáváme se strouhaným sýrem a opečeným pečivem. Polévka je poměrně sytá a vyjde minimálně na 6 porcí.

Obměna: Polévku můžeme také zastříknout olivovým olejem, doplnit lžičkou zakysané smetany a dozdobit čerstvou bazalkou.

Štítky: Rajčata, Krémová polévka

Kategorie: Polévky


Obtížnost receptu

Obtiznost3



Hodnocení receptu

Tento článek ještě nebyl ohodnocen.

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Plněná rajčata
Krémová brokolicová polévka
Krémová celerová polévka
Pivní gulášek II.


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK