Černobílá roláda


Autor:   Vloženo v 10:23:02 dne 27.04.2010

Foto receptu

Přísady: Tmavé těsto: 250g piškotů rozdrcených na prášek, 160g moučkového cukru, 70g másla, 5 lžic rumu, 3 lžíce kakaa holandského typu, 4-8 lžic mléka, 1 lžíce uvařené silné kávy
Světlé těsto: 100g másla, 120g moučkového cukru, 100g kokosu

Postup: Všechny suroviny na tmavé těsto smícháme, nejlépe za pomoci kuchyňského robota. Hmotu pak mezi dvěma potravinářskými fóliemi vyválíme do čtverce nebo obdélníku.

Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme kokos a vzniklým krémem potřeme kakaovou placku. Zarolujeme a dáme přes noc do lednice ztuhnout.

Uleželou roládu před podáváním můžeme posypat ještě kokosem a pak jí nakrájíme na centimetr tenké plátky.

Štítky: Roláda, Cukroví

Kategorie: Moučníky: Nepečené


Obtížnost receptu

Obtiznost1



Hodnocení receptu

Výsledná známka: 2   Hlasováno bylo: 8x

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Vosí hnízda/Úly
Pařížské rohlíčky


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK