Černobílá roláda
Autor: Michal Bednář Vloženo v 10:23:02 dne 27.04.2010
Přísady: Tmavé těsto: 250g piškotů rozdrcených na prášek, 160g moučkového cukru, 70g másla, 5 lžic rumu, 3 lžíce kakaa holandského typu, 4-8 lžic mléka, 1 lžíce uvařené silné kávy
Světlé těsto: 100g másla, 120g moučkového cukru, 100g kokosu
Postup: Všechny suroviny na tmavé těsto smícháme, nejlépe za pomoci kuchyňského robota. Hmotu pak mezi dvěma potravinářskými fóliemi vyválíme do čtverce nebo obdélníku.
Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme kokos a vzniklým krémem potřeme kakaovou placku. Zarolujeme a dáme přes noc do lednice ztuhnout.
Uleželou roládu před podáváním můžeme posypat ještě kokosem a pak jí nakrájíme na centimetr tenké plátky.
Štítky: Roláda, Cukroví
Kategorie: Moučníky:
Nepečené