Pstruh po mlynářsku


Autor:   Vloženo v 13:21:32 dne 21.11.2010

Foto receptu

Přísady: 2 pstruzi (čerstvé nebo mražené), hladká mouka, 2 citróny, máslo, petrželová nať, kmín, sůl, pepř

Postup: Pstruhy omyjeme a papírovým ubrouskem důkladně osušíme. Ryby poté zvenku i zevnitř osolíme, opepříme, okmínujeme, pokapeme šťávou z jednoho citrónu a necháme 30 minut marinovat.

Okořeněné pstruhy z obou stran poprášíme moukou, posypeme nasekanou petrželkou a zvolna opečeme na pánvi s rozehřátým máslem (2 lžíce). Po 5-10 minutách je vyjmeme z pánve a dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C na 15 minut propéct.

Mezitím přidáme do výpeku ze pstruhů, který nám zbyl na pánvi, zbytek nasekané petrželky, šťávu z druhého citronu a vše krátce prohřejeme.

Pstruhy podáváme přelité šťávou, ozdobené plátky citronu a s vařenými nebo šťouchanými bramborami. Dva pstruzi stačí pro dvě osoby.

Štítky: Pstruh

Kategorie: Ryby: Pečené


Obtížnost receptu

Obtiznost2



Hodnocení receptu

Výsledná známka: 2   Hlasováno bylo: 2x

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Pstruh se šalvějí


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK