Pstruh po mlynářsku
Autor: Michal Bednář Vloženo v 13:21:32 dne 21.11.2010
Přísady: 2 pstruzi (čerstvé nebo mražené), hladká mouka, 2 citróny, máslo, petrželová nať, kmín, sůl, pepř
Postup: Pstruhy omyjeme a papírovým ubrouskem důkladně osušíme. Ryby poté zvenku i zevnitř osolíme, opepříme, okmínujeme, pokapeme šťávou z jednoho citrónu a necháme 30 minut marinovat.
Okořeněné pstruhy z obou stran poprášíme moukou, posypeme nasekanou petrželkou a zvolna opečeme na pánvi s rozehřátým máslem (2 lžíce). Po 5-10 minutách je vyjmeme z pánve a dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C na 15 minut propéct.
Mezitím přidáme do výpeku ze pstruhů, který nám zbyl na pánvi, zbytek nasekané petrželky, šťávu z druhého citronu a vše krátce prohřejeme.
Pstruhy podáváme přelité šťávou, ozdobené plátky citronu a s vařenými nebo šťouchanými bramborami. Dva pstruzi stačí pro dvě osoby.
Štítky: Pstruh
Kategorie: Ryby:
Pečené