Pstruh se šalvějí
Autor: Michal Bednář Vloženo v 14:19:34 dne 21.11.2010
Přísady: 2 pstruzi (čerstvé nebo mražené), 4 plátky anglické slaniny, šťáva z 1 citronu, sušené lístky šalvěje, 2 lžíce sekaných mandlí, sůl, pepř
Postup: Pstruhy omyjeme a papírovým ubrouskem důkladně osušíme. Ryby poté zvenku i zevnitř osolíme, opepříme, do břišní dutiny vložíme pár lístků šalvěje a necháme 30 minut marinovat.
Okořeněné pstruhy zabalíme do plátků slaniny a zvolna opečeme na pánvi s rozehřátým máslem (2 lžíce). Po 5-10 minutách je vyjmeme z pánve, posypeme sekanými mandlemi a dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C na 15 minut propéct.
Mezitím přidáme do výpeku ze pstruhů, který nám zbyl na pánvi, citronovou šťávu, špetku šalvěje a vše krátce prohřejeme.
Pstruhy podáváme přelité šťávou a s vařenými nebo šťouchanými bramborami. Dva pstruzi stačí pro dvě osoby.
Štítky: Pstruh
Kategorie: Ryby:
Pečené