Pstruh se šalvějí


Autor:   Vloženo v 14:19:34 dne 21.11.2010

Foto receptu

Přísady: 2 pstruzi (čerstvé nebo mražené), 4 plátky anglické slaniny, šťáva z 1 citronu, sušené lístky šalvěje, 2 lžíce sekaných mandlí, sůl, pepř

Postup: Pstruhy omyjeme a papírovým ubrouskem důkladně osušíme. Ryby poté zvenku i zevnitř osolíme, opepříme, do břišní dutiny vložíme pár lístků šalvěje a necháme 30 minut marinovat.

Okořeněné pstruhy zabalíme do plátků slaniny a zvolna opečeme na pánvi s rozehřátým máslem (2 lžíce). Po 5-10 minutách je vyjmeme z pánve, posypeme sekanými mandlemi a dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C na 15 minut propéct.

Mezitím přidáme do výpeku ze pstruhů, který nám zbyl na pánvi, citronovou šťávu, špetku šalvěje a vše krátce prohřejeme.

Pstruhy podáváme přelité šťávou a s vařenými nebo šťouchanými bramborami. Dva pstruzi stačí pro dvě osoby.

Štítky: Pstruh

Kategorie: Ryby: Pečené


Obtížnost receptu

Obtiznost2



Hodnocení receptu

Výsledná známka: 1   Hlasováno bylo: 1x

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Pstruh po mlynářsku
Rizoto s květákem a šalvějí
Fusilli s rajčaty a šalvějí
Kuře se šalvějí a petrželovou omáčkou


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK