Kuře se šalvějí a petrželovou omáčkou
Autor: Michal Bednář Vloženo v 19:05:25 dne 05.12.2010
Přísady: 4 kuřecí stehna, 200 ml kuřecího vývaru (nebo výpeku ze stehen), 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1-2 plátky toastového chleba, lžíce sekaných mandlí, petrželová nať, sůl, pepř, olivový olej, máslo, šalvěj, citron
Postup: Máslo necháme chvilku mimo ledničku změknout a pak ho promícháme se lžičkou drceného pepře. Opatrně odtrhněte kůži na stehnech, vetřete pod ní většinu másla a trochu sušené šalvěje. Šťávou z jednoho citronu pokapejte stehna, osolte je a potřete zbytkem másla. K takto připraveným stehnům přilijte 200ml studené vody zakryjte, vložte je na 1,5 hodiny péct do předem rozehřáté trouby na 200°C. Pokud máte rádi křupavou kůžičku, tak na posledních 30 minut stehna odkryjte.
Mezitím si na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte na plátky nasekaný česnek, na drobno pokrájenou cibuli, rozdrobený toastový chleba a mandle. Asi 5 minut smažte do zezlátnutí a přidejte všechen vývar (můžete použít výpek ze stehen, který máte v troubě). Poté vše rozmixujte mixérem, vraťte na pánev, prohřejte, dochuťte pepřem, solí a petrželkou.
Kuře podávejte se šťouchanými bramborami, přelité petrželovou omáčkou. Recept vyjde na 4 porce.
Štítky: Pečené kuře
Kategorie: Drůbeží maso:
Pečené