Špagety se smetanovo-houbovou omáčkou
Autor: Michal Bednář Vloženo v 10:50:30 dne 11.12.2010
Přísady: 1 balení špaget, 400ml smetany na vaření, 300g dušené šunky vcelku, 150g sušených hub, 200g eidamu, máslo, sůl
Postup: Špagety připravíme podle návodu na balení. Mezitím všechny sušené houby namočíme do studené vody. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme na malé kostičky nakrájenou šunku a dusíme do měkka. Poté přidáme většinu na jemno nastrouhaného eidamu a 4 lžíce smetany. Až se sýr rozpustí, přidáme všechny sušené houby a asi 4 lžíce vody z nich. Do pánve nalijeme zbytek smetany a omáčku přivedeme k varu. Pozor smetana při vaření nabude, tak jí musíme hlídat a míchat. Omáčku dochutíme solí, a pokud je hodně řídká necháme ještě chvíli vyvařit.
Hotové špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým eidamem. U nás jedno balení špaget vyjde na 3-4 porce. Dobrou chuť.
Štítky: Špagety
Kategorie: Těstoviny:
Vařené