Buchta od babičky Vohryzkové


Autor:   Vloženo v 13:45:47 dne 15.12.2010

Foto receptu

Přísady: Piškot: 4 vejce, 240g cukru krupice, 240g polohrubé mouky, 10 lžic horké vody, 1 balení prášku do pečiva
Krém: 2 balíčky dětských piškotů (po 28 dkg), 8 polévkových lžic rumu, ¼ mléka, 2 lžíce kakaa
Poleva: 2 čokolády na vaření (nebo můžete přímo koupit čokoládovou polevu)

Postup: Postup na piškot: Žloutky rozšleháme s horkou vodou a s cukrem. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, do sněhu pak zašleháme žloutky s cukrem. Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a pečeme na 200 stupňů. Když je piškot již upečený, necháme ho vychladnout a mezitím si připravíme krém.

Krém: Piškoty rozmačkáme, přidáme rum, zalijeme horkým mlékem a přidáme kakao. Dále do směsi vmícháme máslo a cukr. Tento krém natřeme na vychladlý piškot.
Navrch ještě přidáme čokoládovou polevu (čokolády na vaření rozpustíme ve vodní lázni, můžeme přidat i trochu pravého másla nebo mléka).

Pozor, buchtu udržujeme v neustálém chladu kvůli nepečenému krému. Dobrou chuť :).

Štítky: Buchty

Kategorie: Moučníky: Pečené


Obtížnost receptu

Obtiznost3



Hodnocení receptu

Výsledná známka: 1   Hlasováno bylo: 1x

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Pudinková buchta
Nedělní koláčky s povidly


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK