Buchta od babičky Vohryzkové
Autor: Teta Eva Vloženo v 13:45:47 dne 15.12.2010
Přísady: Piškot: 4 vejce, 240g cukru krupice, 240g polohrubé mouky, 10 lžic horké vody, 1 balení prášku do pečiva
Krém: 2 balíčky dětských piškotů (po 28 dkg), 8 polévkových lžic rumu, ¼ mléka, 2 lžíce kakaa
Poleva: 2 čokolády na vaření (nebo můžete přímo koupit čokoládovou polevu)
Postup: Postup na piškot: Žloutky rozšleháme s horkou vodou a s cukrem. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, do sněhu pak zašleháme žloutky s cukrem. Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a pečeme na 200 stupňů. Když je piškot již upečený, necháme ho vychladnout a mezitím si připravíme krém.
Krém: Piškoty rozmačkáme, přidáme rum, zalijeme horkým mlékem a přidáme kakao. Dále do směsi vmícháme máslo a cukr. Tento krém natřeme na vychladlý piškot.
Navrch ještě přidáme čokoládovou polevu (čokolády na vaření rozpustíme ve vodní lázni, můžeme přidat i trochu pravého másla nebo mléka).
Pozor, buchtu udržujeme v neustálém chladu kvůli nepečenému krému. Dobrou chuť :).
Štítky: Buchty
Kategorie: Moučníky:
Pečené