Kachna pečená se zelím


Autor:   Vloženo v 10:44:18 dne 15.12.2010

Přísady: 1 kachna, 500 g kysaného zelí, 2 cibule, 4 stroužky česneku, sádlo, kmín, sůl

Postup: Kachnu důkladně omyjeme, prosolíme a okmínujeme ze všech stran. Všechnu cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na tenké plátky. Dovnitř kachny dáme polovinu kysaného zelí, cibule a česneku. Kachnu vložíme do pekáče prsíčky dolů, na hřbet přidáme lžící až dvě sádla a posypeme zbylým česnekem a cibulí. Do pekáče přilijeme asi 1 cm vody.

Takto připravenou kachnu zakryjeme druhou půlkou pekáče a vložíme do předem vyhřáté trouby na 150°C péct. Kachnu průběžně kontrolujeme a případně poléváme vypečenou šťávou. Po 3-4 hodinách kachnu obrátíme, přidáme zbylé zelí a pečeme tentokrát již odkrytou ještě asi 1 hodinu při 200°C. Pokud máte rádi křupavou kůžičku, můžete na posledních 30 minut troubu zesílit na maximum.

Jako příloha se hodí houskový nebo bramborový knedlík a pivo na spláchnutí. Počet porcí závisí na velikosti kachny, počítejte však, že se kachna pečením hodně zmenší.

Štítky: Kachna

Kategorie: Drůbeží maso: Pečené


Obtížnost receptu

Obtiznost1



Hodnocení receptu

Výsledná známka: 2   Hlasováno bylo: 1x

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Zapečená kolínka s uzenou rybou
Zapečené vepřové plátky se zelím


Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK