Pudinková buchta
Autor: Michal Bednář Vloženo v 16:35:52 dne 15.01.2011
Přísady: 130 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 100 ml oleje, 750 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 4 lžíce cukru krupice, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce skořice
Postup: Smícháme moučkový cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 4 žloutky, olej a 100 ml vody. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho zapracuje do těsta. Takto připravené těsto nalijeme na vymazaný plech a přelijeme vlažným pudinkem uvařeným ze 750 ml mléka, obou pudinků a krupicového cukru. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a necháme asi 25 minut péct.
Upečenou buchtu necháme vychladnout a před podáváním ji potřeme zakysanou smetanou a posypeme mletou skořicí.
Štítky: Buchty
Kategorie: Moučníky:
Pečené