Maďarský tokáň
Autor: Michal Bednář Vloženo v 18:21:27 dne 15.01.2011
Přísady: 400 g zadního hovězího, 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 1 lžička sladké nebo pálivé mleté papriky, 70 g rajčatového protlaku, 5 lžic bílého suchého vína, 2 barevné papriky, 2 rajčata, 1 lžíce sádla
Postup: Cibuli na jemno nakrájíme a na sádle osmahneme v kastrolu. Pak přidáme na větší nudličky nakrájené maso a zprudka ho ze všech stran opečeme. Poté stáhneme plamen a necháme za občasného míchání pod pokličkou dusit. Po 20 minutách maso zaprášíme mletou paprikou, přidáme rajský protlak, 2 lžíce vína, 100 ml vody, nakrájené papriky a rajčata a dusíme dokud není maso měkké. Nakonec přidáme zbylé 3 lžíce vína, dochutíme solí, pepřem a případně zředíme další vodou. Pokud je potřeba omáčku zahustit, nadrobíme do ní světlou veku nebo toastový chleba.
Vhodnou přílohou je rýže nebo houskový knedlík. Tokáň vyjde minimálně na 4 porce. Dobrou chuť.
Štítky: Guláš
Kategorie: Hovězí maso:
Dušené