Pařížské rohlíčky
Autor: Teta Eva Vloženo v 10:09:55 dne 23.01.2011
Přísady: těsto: 20 dkg namletých lískových oříšků (můžete použít i vlašské ořechy, ale těsto je pak tučnější a mastnější), 35 dkg moučkového cukru, 5 bílků, hrst strouhanky
Krém: šlehačka (v kelímku, ne ve spreji), 6 dkg čokolády na vaření, 6 dkg kakaa, 4 dkg moučkového cukru, 1 pravé máslo + 1 celá čokoláda na vaření
Postup: Těsto: Ořechy, cukr a bílky smícháme v těsto, a pokud se bude zdát příliš řídké, zahustíme strouhankou. Těsto necháme přes noc odležet v lednici. Druhý den si připravíme plech s pečícím papírem a z těsta uděláme půlměsíčky. Těsto je velmi křehké a rozpadá se, můžete použít následující postupy na tvorbu půlměsíčků: Buď si těsto vyválíme válečkem v silnější placku a půlměsíčky vykrajujeme malou skleničkou (a na plech je přenášíme položené na noži) nebo si těstem naplníme cukrářskou zdobičku s velkým otvorem a vytváříme půlměsíčky rovnou na plechu. Rohlíčky doporučuji skládat daleko od sebe, hodně nabudou a v troubě také po chvilkách otáčet "vzhůru nohama", aby se propekla i spodní strana. Pečeme - spíše sušíme v troubě asi 1 hodinu na 125 stupňů. POZOR - těsto je nutné upéci aspoň 3 týdny před konzumací a skladovat v suchu a chladu.
Pařížský krém: Šlehačku, čokoládu, kakao a cukr smícháme dohromady a za stálého míchání necháme na plotně přejít varem. Vzniklý krém necháme do druhého dne uležet v lednici. Krém doporučuji před dalším zpracováním na chvíli vyndat z lednice a nechat ohřát při pokojové teplotě (klidně ho můžete i znovu lehce ohřát na plotně). Poté pomalu zašleháme krém do 1 celého másla. Směsí naplníme cukrářskou zdobičku a ozdobíme předem upečené rohlíčky. Necháme v chladu ztuhnout a poté ještě máčíme v rozehřáté čokoládě na vaření.
Tento recept je výborný, a pokud máte rádi pařížské rohlíčky, doporučuji udělat rovnou dvojitou várku :).
Štítky: Cukroví
Kategorie: Moučníky:
Pečené