Vepřový steak se žampiony
Autor: Michal Bednář Vloženo v 14:07:16 dne 24.04.2011
Přísady: 3x 200 g vepřové krkovice, 150 g anglické slaniny, 200 g žampionů, 150 ml smetany na vaření, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 citron, olej, pepř, sůl
Postup: Jednotlivé plátky krkovice pokapeme šťávou z jednoho citronu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Necháme 1 hodinu v mrazničce marinovat.
Rozpálíme pánev (olej nepřidáváme) a zprudka na ní osmahneme steaky společně se slaninou, na kolečka pokrájenou cibulí. Po chvíli přidáme i nasekaný česnek a na plátky nakrájené žampiony. Steaky smažíme z každé strany dvakrát asi po 2 minutách. Maso musí být šťavnaté a nevysušené. Hotové maso vyjmeme a uschováme v teplém místě. Do pánve se slaninou, cibulí, česnekem a žampiony přidáme smetanu a necháme projít varem. Podle chuti přidáme sůl nebo pepř.
Steaky podáváme s žampionovou omáčkou a s rýží (hodí se i hranolky, brambory apod.).
Štítky: Steak
Kategorie: Vepřové maso:
Smažené