Jablečná medová bábovka
Autor: Michal Bednář Vloženo v 12:57:11 dne 06.06.2011
Přísady: 2 šálky polohrubé mouky, 1 šálek hladké mouky, 1 šálek cukru, 1 šálek nahrubo nastrouhaných jablek, 1/2 šálku oleje, 1/2 šálku vody (popř. mléka), 50 g rozinek (nejlépe namočené v rumu), 2 vejce, 3 lžíce medu, 1 prášek do pečiva, lžička mleté skořice
Postup: Všechny přísady smícháme a naposledy přidáme jablka, rozinky a med. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a přelijeme do ní všechno vypracované těsto. Bábovku vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 190°C cca 40 - 45 minut. Hotovou bábovku vyjmeme, necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Štítky: Bábovka
Kategorie: Moučníky:
Pečené