Špagety al pomodoro
Autor: Michal Bednář Vloženo v 09:47:44 dne 13.08.2011
Přísady: 500g špaget, 300g cherry rajčat, 5 stroužků česneku, 150g strouhaného parmezánu (nebo Grand Moravia), čerstvá bazalka, sušená bazalka, sůl, olivový olej
Postup: Hrnec naplníme vodou a přivedeme k varu. Omytá rajčata dáme i se stopkou na 1-2 minuty spařit do vroucí osolené vody a vyjmeme je. Do hrnce pak dáme špagety a uvaříme je podle návodu, tak aby byly al dente (malinko tvrdší, než jste zvyklý).
Mezitím rozpálíme pánev a na lžíci olivového oleje orestujeme na silnější plátky nakrájený česnek. Česnek nám nesmí ztmavnout. Po chvíli přidáme na půlku překrojená cherry rajčata a krátce orestujeme. Na závěr bohatě osolíme, přidáme dvě lžičky sušené bazalky a 10 lístků čerstvé.
Uvařené špagety rozdělíme na talíře, přelijeme rajčaty, dozdobíme zbylými lístky bazalky, lehce zastříkneme olivovým olejem a posypeme parmezánem. Recept vyjde na 3-4 porce.
Štítky: Špagety
Kategorie: Těstoviny:
Vařené