Houskové knedlíky
Autor: Michal Bednář Vloženo v 14:05:41 dne 27.10.2014
Přísady: 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí, 1 rohlík, 1 vejce, 250 ml mléka, cukr, sůl
Postup: Všechno mléko ohřejeme v mikrovlnce tak, aby bylo vlažné (cca 1 minutu). Mouku nasypeme do mísy, doprostřed uděláme důlek, do důlku rozdrobíme všechno droždí a posypeme špetkou cukru. Do důlku nalijeme polovinou mléka a necháme 5 minut ležet, dokud nám nevzejde kvásek.
Až nám vzejde kvásek, přidáme celé vejce, na kostičky nakrájený rohlík, zbylé mléko a špetku soli. Vše důkladně prohněteme, zasypeme ještě trochou mouky a necháme 30-60 minut na teplém místě kynout.
Z vykynutého těsta uděláme 2-3 šišky (pozor, při vaření nabudou), pořádně je prohněteme a necháme ještě 5 minut na kuchyňské lince odpočívat. Odpočaté knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vody na 15-20 minut. V půlce vaření knedlíky otočte. Uvařené knedlíky vyjměte z vody a ihned propíchejte špejlí, aby se vám "nevyfoukly".
Knedlíky můžete použít na jeden z našich receptů nebo si je schovat do mrazáku na "příště".
Štítky: Knedlík
Kategorie: Ostatní