Tradiční hovězí guláš


Autor:   Vloženo v 13:29:41 dne 12.06.2008

Foto receptu

Přísady: 0,5kg hovězí kližky na guláš, 0,5kg cibule, 4 krajíce chleba, masox, mletá sladká paprika, sůl, pepř, olej nebo sádlo, voda

Postup: Cibuli nadrobno nakrájíme a na sádle ji v hrnci zpěníme. Mezitím nakrájíme maso na kostky a přidáme k cibuli. Nejprve maso opražíme ze všech stran, aby se na povrchu zatáhlo, pak přidáme sůl podle chuti, přiklopíme pokličkou a na mírním plameni pozvolna dusíme cca 30 minut. Pak přidáme sladkou papriku (tak tři lžíce), chvíli povaříme, ale opatrně, aby se paprika nespálila, pak by guláš zhořkl. Přidáme masox a zalijeme 0,75l vody. Chleba nakrájíme na co nejmenší kousky a přidáme do guláše. Vaříme, dokud není maso dostatečně měkké a chleba rozvařený. Guláš ještě na závěr dochutíme solí, pepřem nebo sladkou paprikou.

Jako příloha se nejvíce hodí houskový knedlík, případně kolínka. Na talíř pak ještě přidáme čerstvou cibuli.

Guláš lze místo chleba zahustit nastrouhanými bramborami nebo hotovou tmavou jíškou, kterou koupíte v každých potravinách.

Štítky: Guláš, Knedlík, Omáčka

Kategorie: Hovězí maso: Dušené


Obtížnost receptu

Obtiznost3



Hodnocení receptu

Výsledná známka: 1   Hlasováno bylo: 2x

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Pivní gulášek II.
Pivní gulášek
Segedínský guláš
Gulášová polévka


Příspěvky

Vložil:    Vloženo v 20:39:54 dne 07.03.2009
To jsem rád, že se povedlo :) S těma pěti škopkama to příště zkusím taky.
Vložil:    Vloženo v 19:24:03 dne 07.03.2009
Pardubický gulášek chutná i v Praze... Když se po konzumaci "podleje" pěti plzňovými,nastává stav Nirvány :-)

Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK