Menu
- Novinky
- Vlož recept
- Odkazy na web
Kategorie receptů
- Vepřové maso
- Drůbeží maso
- Hovězí maso
- Dušené
- Pečené
- Smažené
- Grilované
- Ostatní
- Ryby
- Těstoviny
- Polévky
- Moučníky
- Sladké pokrmy
- Ostatní
Vaše kategorie
- Recepty podle štítků
Anketa
Kolik receptů z naší kuchařky jste již vyzkoušeli?
Mail info
Buďte informováni o našich nejnovějších zprávách!
Tradiční hovězí guláš
Autor: Michal Bednář Vloženo v 13:29:41 dne 12.06.2008
Přísady: 0,5kg hovězí kližky na guláš, 0,5kg cibule, 4 krajíce chleba, masox, mletá sladká paprika, sůl, pepř, olej nebo sádlo, voda
Postup: Cibuli nadrobno nakrájíme a na sádle ji v hrnci zpěníme. Mezitím nakrájíme maso na kostky a přidáme k cibuli. Nejprve maso opražíme ze všech stran, aby se na povrchu zatáhlo, pak přidáme sůl podle chuti, přiklopíme pokličkou a na mírním plameni pozvolna dusíme cca 30 minut. Pak přidáme sladkou papriku (tak tři lžíce), chvíli povaříme, ale opatrně, aby se paprika nespálila, pak by guláš zhořkl. Přidáme masox a zalijeme 0,75l vody. Chleba nakrájíme na co nejmenší kousky a přidáme do guláše. Vaříme, dokud není maso dostatečně měkké a chleba rozvařený. Guláš ještě na závěr dochutíme solí, pepřem nebo sladkou paprikou.
Jako příloha se nejvíce hodí houskový knedlík, případně kolínka. Na talíř pak ještě přidáme čerstvou cibuli.
Guláš lze místo chleba zahustit nastrouhanými bramborami nebo hotovou tmavou jíškou, kterou koupíte v každých potravinách.
Štítky: Guláš, Knedlík, Omáčka
Kategorie: Hovězí maso:
Dušené
Obtížnost receptu
Hodnocení receptu
Podobné recepty
Příspěvky
Vložil: Michal Bednář Vloženo v 20:39:54 dne 07.03.2009 |
To jsem rád, že se povedlo :) S těma pěti škopkama to příště zkusím taky. |
Vložil: Michal Bednář Vloženo v 19:24:03 dne 07.03.2009 |
Pardubický gulášek chutná i v Praze... Když se po konzumaci "podleje" pěti plzňovými,nastává stav Nirvány :-) |
Vlož příspěvek