Zapékané brambory
Autor: Michal Bednář Vloženo v 10:29:30 dne 15.06.2008
Přísady: 1kg brambor, 0,4kg párků nebo točeného salámu, 3 cibule, 0,2kg eidamu, 2 vejce, 4 lžíce mléka, grilovací koření, sůl, pepř, sádlo
Postup: Brambory si napřed uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Párky a cibuli nakrájíme na střední kousky. Do sádlem (můžeme použít i olej) vymazaného pekáčku skládáme vrstvy brambor, párků a cibule. Každou vrstvu podle chuti okořeníme a nakonec dáme vrstvu brambor. Pekáč vložíme na 45min do předehřáté trouby (cca 200 °C). Na závěr smícháme vejce s mlékem a zalijeme tím brambory. Navrch brambor nasypeme nastrouhaný eidam a vrátíme na pět minut do trouby.
Jídlo vyjde pro čtyři porce.
Štítky: Brambory
Kategorie: Ostatní