Buřtguláš
Autor: Michal Bednář Vloženo v 15:51:35 dne 16.06.2008
Přísady: 400g brambor, 300g buřtů (špekáčky, liberáky nebo točený salám), 2 cibule, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sladké papriky, sůl, pepř, maggi, olej
Postup: Cibuli a párky nadrobno nakrájíme a v hrnci na lžíci oleje osmahneme. Zmírníme plamen a přidáme sladkou papriku (pokud bychom dali papriku do rozpáleného oleje, tak by zhořkla), oškrábané a na kostky nakrájené brambory a zalijeme 1l vody. Dovedeme k varu a vaříme, dokud brambory nezměknou. Mezitím si v hrníčku rozmícháme 4 lžíce mouky se studenou vodou tak, aby ve směsi nebyly hrudky, a nalijeme do guláše. Pokud máte radši hustší guláš, můžete dát mouky víc, ale vždy ji nejdříve rozmíchejte ve studené vodě, jinak byste měli v guláši hrudky. Až budou brambory dostatečně měkké, guláš dochutíme pepřem, solí, maggi a je hotovo.
Z guláše se najedí čtyři jedlíci a můžou k tomu přikusovat chleba (já radši bez chleba:)
Štítky: Guláš
Kategorie: Ostatní